Start van hoofdcontent
nl

Feest in Bussum, eindexamens voor de meesten klaar: "We hebben hard gestreden!"

26 mei 2023, 19.15 uur · Door Nina Vermeulen & Carlijn Kolk

Het is feest op het Goois Lyceum in Bussum: de eindexamens zitten er voor de meeste scholieren eindelijk op. De leerlingen zijn door het dolle heen: "We hebben hard gestreden!"

Eindexamens afgelopen - NH Nieuws

De spannendste dagen van de middelbare schoolperiode zijn voorbij voor de meeste leerlingen. De centrale eindexamens zijn eindelijk klaar! Alleen de examens van de vakken Fries, Turks, Russisch, Spaans en Arabisch worden dinsdag nog afgenomen. De meeste leerlingen van het Goois Lyceum zijn wel al klaar en erg blij. 

Roze koeken, marsen, zakken popcorn en lolly's staan klaar als de leerlingen uit de examenzaal lopen. Deze snoeptafel wordt elke dag na de examens bereid door de ouders van de leerlingen en aangeboden door het Goois Lyceum. 

Harde werk begint nu

Voor leerlingen is het klaar, maar de leraren mogen nu beginnen met het harde werk. De eindexamens moeten nagekeken worden. Aardrijkskunde docent Bas de Koning gaat daardoor dit weekend niet genieten van de zon: "Het nakijken is een grote klus, maar wel het leukste werk. Ik moet er wel een deel van mijn Pinksterweekend voor opgeven."

En het enige wat de leerlingen nog kunnen doen, is duimen. Ze horen 14 juni of ze geslaagd zijn. Tot die tijd hebben ze wilde plannen: "Ik ga lekker met de mannen naar Cherso!"