Start van hoofdcontent
nl

Handbalsters SEW presenteren Jacobs en Oude Voshaar en zien Gooyers vertrekken

25 mei 2023, 12.45 uur · Aangepast 25 mei 2023, 22.31 uur · Door Stephan Brandhorst

Met oog op volgend seizoen heeft SEW al de eerste transfers binnen. Dagmar Oude Voshaar en Ashley Jacobs zullen de selectie van de handbalsters uit Nibbixwoud versterken. Eerder hengelde SEW al oude bekende Lysanne Huele terug. Daartegenover staat het vertrek van Naomi Gooyers, die bij VOC gaat handballen.

Ashley Jacobs en Dagmar Oude Voshaar gepresenteerd bij SEW - Foto: SEW

Met de twee handbalsters haalt SEW twee twintigers binnen. Opbouwspeelster Oude Voshaar komt over van competitiegenoot DSVD waar ze één van de smaakmakers was. De handbalster uit Overijssel hoopt bij de nummer vier van afgelopen seizoen de volgende stap in haar carrière te zetten.

"Ik verwacht met het team de opgaande lijn door te zetten en samen met mijn medespelers naar een nog hoger niveau te klimmen. Ik hoop dat ik een belangrijke speler kan worden en wie weet misschien over een paar jaar naar het buitenland", aldus Oude Voshaar.

"Ik hoop dat ik een belangrijke speler kan worden en wie weet misschien over een paar jaar naar het buitenland"

Handbalster Dagmar Oude Voshaar

Jacobs komt over van handbalclub V&L. Na het wegvallen van Noëlle Kistemaker was coach Michael Vijverberg op zoek naar een nieuwe speelster voor de rechterhoek. Na een zoektocht kwam hij uit bij de 20-jarige Jacobs. "Ik werd enorm goed opgevangen door mijn komende teamgenoten en heb er vertrouwen in dat we een goed seizoen gaan neerzetten. Ik zou graag de landstitel winnen. Daarnaast heb ik de ambitie om uiteindelijk in het buitenland te gaan spelen", zegt Jacobs.

SEW sluit komend weekend het seizoen af tegen Velo. Bij de blauw-witten zwaaien Eline Wit, Sharon Noordermeer en Britt Koopman het thuispubliek uit, want zij stoppen met handballen. Als SEW de wedstrijd wint, eindigt de club op de derde plaats.