Start van hoofdcontent
nl

Handtekeningen voor Julianapark: inwoners willen duidelijkheid over groene toekomst

24 mei 2023, 18.30 uur · Aangepast 26 mei 2023, 10.19 uur · Door Chantal Bos

Een groeiende groep bewoners maakt zich zorgen over de toekomst van het Julianapark en het behoud van het groen. Met een burgerinitiatief en petitie willen zij hun zorg op de politieke agenda zien te krijgen. 

Foto: aangeleverd

Burgemeester Jan Nieuwenburg van Hoorn nam vanmiddag het burgerinitiatief en de handtekeningen in ontvangst van initiatiefnemer Martine Klaassen Bos. Samen met het Bewonersoverleg Venenlaankwartier (BOV), de lokale beweging van Grootouders voor het Klimaat en leden van de Facebookgroep 'Takken af van het Julianapark' willen zij dat de gemeente Hoorn een plan uitwerkt waarin goed wordt beschreven hoe de balans tussen natuur en recreatie moet zijn. 

"Naast 170 handtekeningen die we vandaag hebben overhandigd, zijn er op de online petitie ook nog eens 450 handtekeningen gezet. Ons meedenken en het voorstel werd erg gewaardeerd en de grote hoeveelheid reacties heeft ook wel indruk gemaakt", vertelt Martine Klaassen Bos.

Handtekeningen

De actievoerders vinden dat er een stap terug moet worden gedaan naar de afspraken die gemaakt zijn in de Groenvisie (het beleid van de gemeente hoe om te gaan met het groen, red.) voor er nieuwe ontwikkelingen gedaan worden die ten koste gaan van het groen. 

"Elke keer gebeurt er weer iets in het Julianapark, wat ten koste gaan van het groen. Iedere keer wordt er wat afgesnoept", zei bewoner Paul Luiken eerder tegen NH. Afgelopen weekend zijn ze in het park geweest om handtekeningen op te halen en met gebruikers van het park te spreken. 

Het burgerinitiatiefvoorstel zal worden besproken in de gemeenteraad. Naar verwachting komt het medio juni op de agenda. Klaassen Bos: "Dan zullen we nog inspreken en de rest van de handtekeningen aanbieden."