Start van hoofdcontent
nl

Lana (11) grijpt naast landelijke titel voorleeskampioen maar 'heeft alles gegeven'

24 mei 2023, 17.45 uur · Aangepast 24 mei 2023, 20.17 uur
Door Chantal Bos · Foto: aangeleverd

Ze heeft alles gegeven bij de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd, maar de 11-jarige Lana uit Zwaag wist vanmiddag helaas niet de titel in de wacht te slepen. Haar aanhang is meer dan trots op haar prestatie. "Ze is onze kampioen", zegt haar juf Marleen Eskes van IKC De Wingerd. 

Lana op het podium van de Nationale Voorleeswedstrijd - NH Nieuws

Lana Sneek wist met haar intonatie het publiek mee te trekken in haar verhaal. Daarmee overtuigde ze eerder al de jury en werd eerste van de provincie. Twee weken voor tijd, kreeg zij het boek toegestuurd waaruit ze vanmiddag moest voorlezen. Een onbekend fragment. 

"Wat heel knap was, was dat jij dat fluisteren zo goed deed. En je genoot heel erg van het voorlezen? Super goed gedaan", krijgt Lana van de jury te horen.

Haar aanhang, waaronder haar schoolklas, reisde per bus af naar TivoliVredenburg in Utrecht om haar aan te moedigen. "Het ging haar fantastisch af, ze heeft genoten en wij van haar. Ze heeft alles gegeven en kan trots zijn", zegt haar juf Marleen. Haar klas is apetrots en bedachten zelfs een eigen yell voor haar.

Groep 8 van De Wingerd bedacht een yell om Lana aan te moedigen - NH Nieuws