Start van hoofdcontent
nl

Verdachte overrijden en neersteken man bij tankstation Berkhout op vrije voeten

15 maart 2023, 20.05 uur · Door NH Nieuws/WEEFF

Een 22-jarige man uit Hoorn, die sinds vorig jaar verdacht wordt van poging tot doodslag bij een tankstation in Berkhout, is voorlopig op vrije voeten gesteld. Tot dat besluit kwam de Alkmaarse rechtbank.

Inter Visual Studio

De 22-jarige Hodiyan H. uit Hoorn wordt verdacht na een incident bij een tankstation in Berkhout, op 25 februari vorig jaar. Hij zou volgens het Openbaar Ministerie, samen met een medeverdachte, hebben geprobeerd een 28-jarige man uit Wijdenes 'om het leven te brengen'.

Het slachtoffer werd eerst omver gereden, daarna overreden en meegesleurd. Vervolgens werd hij geschopt en gestoken in de buurt van zijn hart. Bloedend wist de man de winkel van het tankstation te bereiken, waar de hulpdiensten werden gebeld. Dat het slachtoffer het voorval kan navertellen mag een wonder genoemd worden, aldus de officier van justitie.  

Aanrijdingen

Advocaat Niek Hendriksen vroeg om H. voorlopig vrij te laten, in afwachting van zijn zaak. De 22-jarige verdachte zou alleen verantwoordelijk zijn geweest voor de aanrijdingen, en niet voor het schoppen en steken van het slachtoffer. 

Ondanks het verzet van de officier van justitie tegen zijn vrijlating, omdat volgens haar het risico op herhaling te groot is, besloot de Alkmaarse rechtbank toch hierin mee te gaan. H. wordt vandaag vrijgelaten uit de gevangenis, wel met een elektronische enkelband om. Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak tegen de twee verdachten inhoudelijk zal worden behandeld.