Start van hoofdcontent
nl

Kickbokslessen voor mensen met een beperking:"Goed voor het zelfvertrouwen"

25 januari 2023, 13.00 uur
Door Rob de Greeuw · Foto: WEEFF

Wereldkampioen kickboksen Marleen Okx is gestart met lessen voor mensen met een beperking. "Het is een sport waarin je je heerlijk kunt uitleven. Je kunt er je hoofd mee leegmaken en het is heel goed voor je lichaam doordat je allerlei spieren gebruikt", vertelt ze. "Ook is het goed voor je zelfvertrouwen."

Okx heeft vroeger in de zorg gewerkt. "Dat trekt mij nog steeds aan. Daarnaast heeft mijn oude buurmeisje een beperking en haar ouders wilden graag dat ik haar trainde. Samen met nog een aantal meiden van haar G-handbalteam ben ik met deze lessen gestart."

Sportiviteit en respect staan centraal op de trainingen. "We gaan niet echt sparren, maar trainen op de zak. Ook worden er oefeningen gedaan met elkaar, onder meer balans- en coördinatieoefeningen. En ook is er een les met een diëtiste."

Wereldkampioen

Marleen Okx heeft zelf getraind bij Sokudo Gym en is daar begeleid door Ernesto Hoost. "Hierdoor heb ik veel in het buitenland kunnen vechten. Onder meer twee keer in Japan. In Duitsland ben ik uiteindelijk wereldkampioen geworden."

Sportraad Koggenland ondersteunt de lessen voor mensen met een beperking. Hierdoor kan het lesgeld laag worden gehouden. De lessen worden gegeven in de Arie Spilhal in Spierdijk. Meer informatie is te vinden via de Facebook pagina van Okx kickboxing.