Start van hoofdcontent
nl

Klemgereden en beroofd: twee mannen (34 en 26) bedreigd met vuurwapen in Berkhout

23 januari 2023, 12.33 uur · Aangepast 23 januari 2023, 12.59 uur · Door Maurits van Egdom

Op de Venneweg in Berkhout zijn afgelopen nacht een 34-jarige man en een 26-jarige man uit Hoorn in een auto klemgereden en met geweld beroofd. De politie zoekt getuigen.

De twee vrienden uit Hoorn reden rond middernacht over de Venneweg in Berkhout toen ze werden klemgereden door twee auto's. Er stapten meerdere personen uit en twee van hen stormden op het tweetal af. Omdat de deuren op slot zaten, werden de autoruiten ingetikt. Hierbij raakte de 34-jarige man gewond aan zijn hand. Het tweetal werd mishandeld en bedreigd met een vuurwapen en steekwapen. Ook moesten ze hun bezittingen afgeven. Na enkele angstige minuten vertrokken de overvallers. 

Geld meegenomen 

Wat er precies is buitgemaakt, maakte de politie niet bekend. Een woordvoerder laat aan NH Nieuws weten dat er onder meer geld is meegenomen. Hoeveel dat is, wordt nog onderzocht. Ook kan de politie nog niet veel zeggen over de toedracht van de overval.

De politie is een groot onderzoek gestart. Ze zoekt daarbij nadrukkelijk ook getuigen die de zwarte en witte auto in de nacht van zondag op maandag hebben zien rijden.