Start van hoofdcontent
nl

Vermiste Gerrit (76) met dementie uit Amstelveen na twee dagen nog niet gevonden

22 januari 2023, 13.16 uur · Aangepast 23 januari 2023, 16.27 uur · Door Jouri Bakker & Celine Sulsters

De 76-jarige Gerrit uit de Amstelveense wijk Elsrijk is nog steeds vermist. De politie maakt zich zorgen om de man, die alzheimer heeft. In een bericht roepen zij daarom op om naar hem uit te kijken. Gerrit is in de nacht van zaterdag op zondag tussen 01.30 en 03.00 uur nog gezien op de Kalfjeslaan, op de grens met Amsterdam.

Vermiste Gerrit (80) uit Amstelveen - Ingezonden foto

Zaterdagochtend werd via Burgernet al opgeroepen om uit te kijken naar een 76-jarige man. Inmiddels meldt de politie dat het gaat om Gerrit Vreeken. "Meneer is gekleed in een grijs wollen vest, donkere broek en donkere schoenen. Hij loopt voorovergebogen met schuifelende pas", omschrijft de politie de man in een vermissingsbericht op de website.

NH Nieuws ontving ook diverse berichten van buurtbewoners die zich zorgen maken om Gerrit. In de eerste burgernetmelding bleek een verkeerd adres te staan. Daarin stond dat Gerrit vanaf de Jan de Noordlaan in Westwijk werd vermist. Dat werd zondag verbeterd in een nieuwe burgernetmelding (zie hieronder).

Tekst gaat verder.

Een politiewoordvoerder liet weten dat zondag vooral in het gebied op en rond de Kalfjeslaan werd gezocht, omdat de man daar voor het laatst gezien is. Er werd ook een helikopter ingezet, maar de man is nog steeds spoorloos. Op dit moment loopt de politie de binnengekomen tips na. 

Signalement

Wie Gerrit heeft gezien, wordt gevraagd 112 te bellen. Het gaat om een 76-jarige, witte man met grijs haar, een baard en een snor. Hij draagt een wollen vest, een donkere joggingbroek en donkere schoenen.