Start van hoofdcontent

AAN!

NL
V

Amstelveense omroepen bundelen krachten tot '1Amstelveen'

23 november 2022, 16.10 uur · Aangepast 23 november 2022, 19.23 uur · Door Redactie

De Amstelveense omroepen RTV Amstelveen en AAN! Amstelveen willen samen de nieuwe omroep '1Amstelveen' gaan vormen. Daarom tekenden de voorzitters van beide nieuwsmedia vandaag een intentieverklaring waarin ze dit aankondigen.

Voorzitter Peter de Groot (AAN!) en Peter Le Cuivre (RTVA) zetten hun handtekening onder de intentieverklaring - AAN! Amstelveen / RTVA

De samenwerking heeft als doel om "de journalistieke kwaliteit en actualiteit van nieuws- en informatievoorziening over Amstelveen en omstreken verder op te voeren en aansprekende programma’s te produceren voor de Amstelveense gemeenschap", is te lezen in een persbericht dat de omroepen zojuist naar buiten brachten. De belevingswereld van de Amstelvener moet hierbij centraal staan.

Samenwerking NH Nieuws

Vooruitlopend op de fusie die er uiteindelijk moet gaan komen, hebben RTVA en AAN! samen een subsidieaanvraag voor 2023 ingediend bij de gemeente.  NH Nieuws is van plan de samenwerking die er al met AAN! is ook aan te gaan met 1Amstelveen. Daarom tekenen beide organisaties binnenkort ook een intentieverklaring.