Start van hoofdcontent

NH Gooi

NL
V

Hilversum krijgt een regenboogzebrapad, nu zoektocht naar geschikte plek

22 september 2022, 13.39 uur · Aangepast 22 september 2022, 13.51 uur · Door Sjoerd Stoop

Hilversum krijgt een regenboogzebrapad. Het aanleggen van de kleurrijke oversteekplaats is de volgende stap waarmee Hilversum wil uitdragen alle mensen te accepteren, ongeacht sekse, geaardheid of geslacht. Er bleek gisteren in de gemeenteraad veel steun voor het plan. 

Gouwenaar, CC0, via Wikimedia Commons

De gemeente Hilversum probeert al veel langer op allerlei vlakken uit te dragen mensen van welke geaardheid, sekse of geslacht dan ook te accepteren. Elk jaar wordt op coming out-dag de regenboogvlag gehesen en sinds enkele jaren is er de 'rainbowweek', een feestweek voor de LHBTIQ+-gemeenschap. 

Hilversum wil nu het voorbeeld van andere gemeenten volgen en ook een regenboogzebrapad aanleggen, als permanent statement waarmee de gemeente laat zien de brede diversiteit in de samenleving te accepteren. De gemeenteraad ging gisteren - na een voorstel van Democraten Hilversum, Hart voor Hilversum, D66, PvdA en GroenLinks - akkoord om geld vrij te maken voor de aanleg van de oversteekplaats.

Prominente plek

Waar het zebrapad precies komt te liggen is nog niet duidelijk, maar wel staat vast dat de kleurrijke oversteekplaats op een prominente plek moet komen te liggen. Ook over het aanleggen zelf wordt al nagedacht: iedereen moet er aan kunnen meehelpen. Daarnaast wordt er nu al gekeken naar een feestelijke opening als het straks eenmaal zover is.