Start van hoofdcontent
nl

Overal kun je pinnen, maar in Bussum moet je om te parkeren je muntgeld niet vergeten

21 september 2022, 16.58 uur · Aangepast 21 september 2022, 19.38 uur · Door Sjoerd Stoop

Het kan tegenwoordig zo'n beetje overal: het parkeerkaartje betalen met de pinpas. Toch doe je er in Bussum goed aan om nog wat muntgeld op zak te hebben als je je auto wil parkeren. De lokale fractie van GroenLinks wil opheldering.

NH Nieuws / Ingmar Meijer

Dat er met muntgeld betaald moet worden komt niet door een storing, maar simpelweg doordat de automaten niks anders dan muntgeld accepteren. Mensen die hun auto parkeren en geen muntgeld op zak hebben, worden door een sticker op de parkeerautomaat doorgestuurd naar parkeerautomaten in de buurt. Op dat lijstje staan slechts acht automaten waar je wel kunt pinnen. 

De lokale GroenLinks-fractie vraagt burgemeester en wethouders nu om opheldering en wil precies weten waarom er nog 'ouderwetse' parkeerautomaten staan en vooral ook hoeveel. Dat wil de partij niet alleen weten voor Bussum, maar ook voor de rest van de gemeente Gooise Meren. De partij vraagt meteen wanneer de automaten vervangen worden. 

Apps werken wel gewoon

De vragen moeten nog worden beantwoord door het college. Daardoor blijft het nog even onduidelijk waarom er nog steeds geen modernere parkeerautomaten staan .

Bezoekers van het Bussumse centrum die geen contant geld op zak hebben, komen overigens niet helemaal bedrogen uit. Als ze kunnen parkeren met een app op hun smartphone, dan werkt dat wel gewoon.