Start van hoofdcontent
nl

Grote zorgen over verwachte topdrukte Buitenveldertbaan: 'Schiphol gaat verder zonder overleg met gemeente'

21 september 2022, 10.16 uur · Aangepast 21 september 2022, 15.40 uur
Door AAN! Redactie · Foto: AAN!

De lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) maakt zich grote zorgen over het vele gebruik van de Buitenveldertbaan in de eerste zes maanden van 2023. In verband met groot onderhoud van de Zwanenburgbaan wordt een hausse aan vliegbewegingen over Amstelveen-Noord verwacht.

Kitty Huisman, raadslid van bbA, verbaast zich vooral over de communicatie rondom de verwachte topdrukte in het luchtruim boven Randwijck en Uilenstede. “De overlast van minimaal een half jaar heeft grote gevolgen voor bewoners van Amstelveen. In een door mij bijgewoonde informatiesessie, heeft Schiphol aangegeven dat voor de planning van het langdurig onderhoud geen overleg was met de gemeente.”

Huisman stipt aan dat de overlast voor omwonenden tijdens het groot onderhoud van de Aalsmeerbaan afgelopen jaar ook totaal niet geëvalueerd of besproken: "Desondanks gaat Schiphol gewoon verder, zonder overleg met de gemeente Amstelveen” 

Coalitieakkoord

Het oppositieraadslid wijst het zittende college op het coalitieakkoord: "Hierin is beloofd zich in te zetten voor minder vluchten, minder overlast en fors terugdringen van gebruik van de Buitenveldertbaan. Burgerbelangen Amstelveen maakt zich zorgen over naleving van dit akkoord en verwacht een actieve rol van het college."

De fractie van bbA gaat B&W aan de tand voelen over de ontstane situatie en vraagt zich af hoe het college ervoor kan zorgen dat de overlast tot een minimum wordt beperkt.