Start van hoofdcontent

NH Gooi

NL
V

Morgen waarschijnlijk 'omgekeerde vlaggen'-demonstratie op Media Park

19 september 2022, 19.30 uur · Door Redactie

De gemeente Hilversum bereidt zich voor op een demonstratie op het Mediapark morgen. Op sociale media wordt opgeroepen om zo dicht mogelijk bij het Media Park te demonstreren en zoveel mogelijk omgekeerde vlaggen op te hangen. Op deze Prinsjesdag zullen politie, boa's en verkeersregelaars aanwezig zijn op en rond het Media Park.

NH Nieuws / Rachel Morssink

De actievoerders hebben zich niet aangemeld bij de gemeente, zoals gebruikelijk is bij demonstraties. De gemeente moet zich daarom volledig baseren op een informatierapport van de politie. Het is nog gissen hoeveel mensen zich aansluiten bij het protest en wat er precies gaat gebeuren. 

Duidelijk is dat protesteerders oproepen om omgekeerde vlaggen op te hangen en zo dicht mogelijk op het Media Park te demonstreren. Vanaf 08.00 uur 's ochtends vertrekken deelnemers vanuit verschillende plekken in Nederland naar Hilversum. Verder zijn de demonstranten van plan burgerlijk ongehoorzaam te zijn.

Uitsluitend bij Beeld en Geluid

Ondanks het gebrek aan contact tussen de demonstranten en gemeente heeft Hilversum laten weten dat mogelijke demonstranten uitsluitend terecht kunnen op de daarvoor aangewezen plek bij Beeld en Geluid, buiten het Media Park. 

Om het protest in goede banen te leiden zullen er morgenochtend politie, boa's en verkeersregelaars aanwezig zijn op en rond het Media Park. Ook zal er bij de rotonde voor het Mediapark een tekstkar komen te staan met daarop de tekst met de verordening van de gemeente. De gemeente verwacht dat werkende mensen niet veel last van het protest zullen hebben. 

Den Haag

Uit dezelfde informatierapporten van de politie blijkt dat demonstranten ook van plan zijn om hard in Den Haag te gaan demonstreren. Daarbij worden termen gebruikt als: ”Verdeel en heers” en “burgerlijk ongehoorzaam”.