HILVERSUM – Restaurant Emmanuelle in Hilversum is genomineerd voor de Entree Awards, een horecaprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan vernieuwende zaken in Nederland. Voor het team kwam de nominatie onverwachts, maar ze zijn blij en zien het als een beloning voor hun werk.
Met een plek in de top twaalf van Noord-Holland behoort Emmanuelle tot de beste nieuwe horecabedrijven van Nederland. De Hilversumse zaak is genomineerd in de categorie 'Best New Dine & Drink midcity'. In totaal dingen 55 horecabedrijven mee, verspreid over elf categorieën.
Eerste reactie
“Supervet!”, zegt general manager Jonas Wissink tegenover NH Gooi. “Echt een grote verrassing. Het stond niet bovenaan ons lijstje van doelen, maar we zijn natuurlijk supertrots op het team dat zo hard heeft gewerkt. Dat dat nu erkend wordt, is geweldig.”
Klassieke keuken, modern jasje
Volgens Wissink onderscheidt Emmanuelle zich door hun service en het eten. “Mijn motto is: niemand mag ontevreden naar huis. We hebben echt een superleuk team dat heel erg gefocust is op de gasten. En ja, ik kan ook niets anders zeggen dan het eten. We hebben een onwijs goede kok. Alles is vers en ontzettend lekker.”
Barmanager Pim van Elburg is van mening dat de combinatie van klassiek en modern het restaurant uniek maakt. “Je hebt bij ons het verfijnde van de klassieke Franse keuken, maar in een decor dat veel hipper is. Ook de bediening is niet zo stijf als je misschien bij een klassieke keuken zou verwachten. Die combinatie maakt ons heel uniek.”
Leren van anderen
Van Elburg kijkt uit naar de prijsuitreiking. “Ik zou liegen als ik zou zeggen dat wij niet hopen om op het podium te staan en die award in ontvangst te nemen. Maar ik kijk ook uit naar het zien van andere zaken en mensen die genomineerd zijn. Je kunt altijd van anderen leren om zelf nog beter te worden.”
Entree Awards
De jaarlijkse Entree Awards geven een goed beeld van de belangrijkste ontwikkelingen in de horecabranche. Iris Kranenburg, juryvoorzitter en hoofdredacteur Entree Magazine, laat in het persbericht weten: “De genomineerden laten zien dat er ondanks alle stijgende kosten een succesvol concept neergezet kan worden. Zij zijn een voorbeeld voor ondernemers binnen en buiten de branche én plekken die we aanraden om te bezoeken.”
De vakjury telt 22 leden, waaronder chefs Ron Blaauw en Joris Bijdendijk, horecaondernemer Ad Schaap (De Beren) en Anne de Buck (Your Little Black Book). In de komende weken bezoeken zij alle genomineerde zaken. De winnaars worden op 1 december bekendgemaakt tijdens de uitreiking in Theater Amsterdam.