Start van hoofdcontent
nl

Theodorus (73) heeft spullen weer terug na politie-inval: "Niet al te slimme boeven"

8 juli 2024, 19.05 uur · Aangepast 9 juli 2024, 10.13 uur · Door Tom Jurriaans

Hij had eigenlijk al afscheid genomen van zijn aanhanger met glazenwassersgereedschap. En toen kreeg de 73-jarige Theodorus uit Twisk zondag plotseling foto's toegestuurd waarop zijn gestolen aanhangertje te zien is bij een loods in Blokker. De politie deed daar een inval na een tip en vond meer gestolen goederen. "Ik kon het niet geloven, ik moest wel een traantje laten, alles kwam er even uit."    

De gestolen aanhanger bij een loods in Blokker - Foto: Inter Visual Studio

Toen Theodorus (achternaam bekend bij de redactie) vorige maand zijn gordijn opendeed en uit zijn slaapkamerraam keek, wist hij meteen dat het foute boel was. Het aanhangertje met daarin een glazenwasinstallatie en ander gereedschap was weg, gestolen. "Ik was toen best wel in paniek, de aanhanger was niet verzekerd en ik heb zoveel plezier in mijn werk, het is verschrikkelijk als dat je overkomt."

De 73-jarige glazenwasser plaatste nog een foto van zijn aanhanger op de Facebook-pagina 'Je ben Twisker als'.... in de hoop dat iemand iets gezien zou hebben. Er kwam geen reactie en Theodorus besloot nieuwe spullen aan te schaffen: "Ik ben al gepensioneerd, maar ik vind het werk zo leuk. Je bent lekker bezig en het contact met de mensen is ook erg fijn. Klanten nodigen je uit voor een kopje koffie en delen hun wel en wee. Ik wilde graag weer aan de slag om mensen blij te maken."

En toen kwam de politie-inval zondagmiddag bij een loods aan de Gildenweg in Blokker. De politie had een tip gekregen en vond onder andere een boot en andere goederen. Twee personen werden aangehouden wegens heling. Een oplettende journalist zag het aanhangertje staan en seinde Theodorus in. "Ik zag de foto's en zag meteen dat het mijn aanhangertje was. Ik herkende meteen de IKEA-kast die ik erin heb gebouwd."

Tekst gaat verder onder de foto.

De politie doet onderzoek bij de loods in Blokker - Foto: Inter Visual Studio

De aanhanger is nog in het bezit van de politie en het duurt allemaal even voordat de spullen weer terugkomen. In de tussentijd werkt Theodorus met zijn reservemateriaal: "Ik ben ontzettend blij dat de aanhanger gevonden is. Ik verbaas me er ook over dat 'ie in de buurt vol in het zicht stond. Dat verwacht je eigenlijk niet. Misschien zijn het niet al te slimme boeven."

Aan de andere kant steekt de glazenwasser ook de hand in eigen boezem. "Ik ben ook dom geweest om de aanhanger in het zicht te laten staan. Dat gebeurt me ook geen tweede keer, alles staat nu veilig achter slot en grendel."