Start van hoofdcontent
nl

Oranje-Sinterklaas uit Aalsmeer steelt show tijdens Nederland-Turkije

7 juli 2024, 17.15 uur · Aangepast 8 juli 2024, 12.42 uur · Door Thomas Brood

Doorgaans gaat 'ie in het rood gekleed, maar voor de gelegenheid had ook Sinterklaas gisteren zijn oranje outfit uit de kast getrokken. In een feloranje tabberd stal hij gisteren in het Berlijnse Olympia-stadion tijdens Nederland-Turkije de show.

Oranje-Sinterklaas in Berlijn - Foto: Mike van der Laarse

"Over een wandeling van twee minuten heb ik nu twee uur gedaan. Normaliter willen kinderen met mij op de foto, maar nu waren het allemaal dronken, volwassen mannen die ook nog massaal Sinterklaas Kapoentje zongen", aldus Mike van der Laarse uit Aalsmeer die zich voor de gelegenheid als Sinterklaas had verkleed.  

Tekst loopt door onder video.

Oranje-Sinterklaas gaat op de foto met Turkse fans - NH Nieuws

Oranje kwam in de eerste helft op een 1-0 achterstand, maar in de tweede helft wist het twee keer te scoren en won het de wedstrijd. "Het was een briljante avond. Wat een broederschap tussen de Nederlanders en Turken. Met zijn allen zingen en heel veel gekkigheid", vertelt een enthousiaste Sinterklaas. 

"Ik ben een keer of zeshonderd op de foto gegaan"

Oranje-Sinterklaas

Na afloop van de wedstrijd liep Sinterklaas het stadion in Berlijn uit. "Ik moest allemaal interviews geven aan buitenlandse tv-stations. Die herkenden mij kennelijk ook. Ik ben daarna nog een keer of zeshonderd op de foto gegaan en heb de avond afgesloten met een pommes mit bratwurst. Dat was naast een döner kebab-tent met allemaal chagrijnige Turken. Dat was wel lachen."

Tekst loopt door onder foto.

Oranje-Sinterklaas gaat op de foto - Foto: NH Media

Oranje staat nu in de halve finale van het EK en speelt woensdag tegen Engeland. Om 21:00 uur wordt er in Dortmund afgetrapt. "In de verlenging wint Oranje met 2-1. Dan spelen wij tegen Spanje. Ik weet niet welke kleur tabberd ik dan aan moet. Misschien de eerste helft rood en dan de tweede helft oranje."