Start van hoofdcontent
nl

Koeman & Koeman: EK-serie met West-Friese Koemannen

West-Friesland zit vol met mensen die de achternaam Koeman dragen, net als onze bondscoach Ronald Koeman. In de NH-serie Koeman & Koeman geven de Koemannetjes de bondscoach tijdens het EK in Duitsland gratis en ongevraagd advies. 

'Iets meer lachen', gaf Jaap Koeman uit Hauwert de bondscoach mee. De West-Friese Koeman bleek over voorspellende gaven te beschikken. Hij voorzag dat Wout Weghorst tegen Polen de hoofdrol zou pakken, zoals ook gebeurde. 

Voor aflevering 2 van Koeman & Koeman reisden we af naar Genemuiden, waar Piet Koeman en Tine Koeman-Koeman verbleven met de boot. Koeman-Koeman dus. "Tine was vroeger een echte blikvanger. Ik ben agrarisch geschoold. Daar leerde je dat je mooie jonkies krijgt als je mooie wezens kruist. En dat is gelukt, toch Tine?" 

Snollebollekes

Hans Koeman uit Wognum heeft een tip die de sfeer in Duitsland ten goede moet komen. Hij hoopt dat de spelers na de warming-up op het succesnummer van Snollebollekes van links naar rechts gaan. "Dan krijgen ze het hele stadion mee, dat is goed voor de sfeer."

Na de nederlaag tegen Oostenrijk was het even moeilijk om de achternaam Koeman te dragen, ondervond ook Astrid Koeman uit Wognum. "Die spelers moeten gewoon naar een Koeman luisteren", vond ze. 

Oranjemars

De beelden van de Oranjemars door de Duitse speelsteden gingen heel Europa door. Tip van Siem en Antoinette Koeman uit Blokker aan de bondscoach en spelers: loop eens mee. "Het is gezellig, ze lopen de beentjes lekker los en ze krijgen er meer energie van."

Voor de halve finale tegen Engeland gingen we op bezoek in Nibbixwoud, bij een echt Koeman-setje. Dirk-Jan, Eline, Elise en Thomas Koeman hadden alle vertrouwen in het bereiken van de finale, maar de Engelsen verpestten de EK-droom, door de laatste minuut toe te slaan. Met de uitschakeling van Oranje, kwam ook de serie Koeman & Koeman tot een einde.