Start van hoofdcontent
nl

Festival Kippebillen in Wijdenes afgelast: "We balen enorm van deze beslissing"

11 juni 2024, 13.15 uur · Aangepast 11 juni 2024, 19.13 uur · Door Ramon Besseling

De aankomende editie van Kippebillen, komende zaterdag in Wijdenes, gaat niet door. Dat heeft de organisatie van het festival vandaag bekendgemaakt. "De weergoden zijn ons niet gunstig gezind. Het hele terrein staat onder water", delen zij mee.

Foto: WEEFF

Het festival naast de vluchthaven van Wijdenes is in bijna 50 jaar uitgegroeid tot een begrip in West-Friesland en trekt jaarlijks enkele duizenden bezoekers. De organisatie laat weten dat het weer van de afgelopen dagen roet in het eten gooit.

"De weergoden zijn ons niet gunstig gezind. Daarom staat het hele terrein onder water", licht de organisatie van Kippebillen toe op hun Instagrampagina. "Dit maakt het voor ons onmogelijk om het festival op te bouwen."

Daarnaast helpen de weersvoorspellingen voor de komende dagen en het weekend ook niet mee. Met name vannacht en morgen kunnen er mogelijk opnieuw buien vallen. De organisatie zegt enorm te balen van de beslissing om het festival af te blazen. "We gaan dit even laten bezinken, maar komen zeker weer terug", schrijven ze. "En dan hopen we met jullie allen volgend jaar weer een knallende editie neer te zetten!"

Tickethouders krijgen verdere informatie

Omdat de beslissing op dinsdagochtend is genomen, zijn er nog een aantal vraagtekens. Zeker bij mensen die al een kaartje gekocht hebben. De organisatie laat weten dat zij binnenkort verdere informatie krijgen over hun ticket.

"We willen onze sponsoren, vrijwilligers, artiesten en leveranciers bedanken voor het vertrouwen en hopen volgend jaar ook weer op deze steun. Zodat wij nog beter terug kunnen komen!"