Start van hoofdcontent
nl

MAUD pakt aankomende week WEEFF Top Favoriet met nieuwe single 'Laatste kans'

7 juni 2024, 19.49 uur
Door Ramon Besseling · Foto: WEEFF

Met een levensmotto als 'Ah joh, boeie' hopen we niet dat de jonge zangeres Maud Weijtens het leven al te lichtzinnig opvat. In ieder geval hoor je haar komende week extra vaak op de radio, want MAUD's nieuwe single 'Laatste kans' is uitgeroepen tot WEEFF Top Favoriet.

De zangeres uit Gouda zit momenteel op het derde jaar van het conservatorium, en moet voor de zomer twaalf nummers inleveren bij haar school. Aangezien ze deze nog niet af heeft, zorgt dit voor enige stress bij de jonge artieste. Op haar Instagram deelt Maud welke perikelen dit oplevert.

Als voorbeelden hoort ze tijdens het inzingen dat er werkzaamheden bij haar in de straat zijn, dat de wasmachine op de achtergrond te horen is en vergeet zij dat ze bij een nummer een nieuwe tekst heeft geschreven.Haar muziek kun je omschrijven als het levenslied met een modern jasje. Enkele invloeden van de jonge zangeres zijn Froukje, André Hazes (junior) en de Belgische artiest Stromae. We hopen met haar mee dat het lukt om de liedjes op tijd in te leveren.

Wil je alle WEEFF Top Favorieten van de afgelopen tijd bekijken en beluisteren? Abonneer je dan op onze playlist op Spotify.