Start van hoofdcontent
nl

Paul McCartney schrikt zich wezenloos in Blokker: "Who the hell are you?!"

25 mei 2024, 10.01 uur · Aangepast 25 mei 2024, 11.35 uur · Door Tom Jurriaans & Michiel Baas

Voor het eerst in 60 jaar stapt Bill Hoyer veilinghal Op Hoop van Zegen in Blokker binnen. "Hier moeten we ons hebben omgekleed", vertelt hij in de huidige directiekamer van een transportbedrijf. Samen met zijn broer Jack was hij één van de artiesten die in 1964 in het voorprogramma van The Beatles optrad. In de documentaire 'The Beatles & het wonder van Blokker' vertelt hij zijn verhaal én dat van zijn ondeugende broer.  

Paul McCartney schrikt zich wezenloos in Blokker: "Who the hell are you?!" - NH Nieuws

Blokker is zonovergoten. Bill pakt zijn gitaar, gaat op een veilingkistje zitten en zet zijn grote hit in: Iene Miene Mutte. Jack & Bill, afkomstig uit Dordrecht, waren twee schattige kindersterren die kinderliedjes op gitaar vertolkten. "We kwamen wel eens op televisie en werden gevraagd als voorprogramma van The Beatles. Nou, leuk!", haalt Bill herinneringen op. Zijn broer Jack is inmiddels overleden. 

En ze waren niet de enige, want het voorprogramma duurde vele malen langer dan het uiteindelijke optreden van The Beatles. "Op een gegeven moment moest iedereen uit het voorprogramma de kleedkamer uit, want The Beatles kwamen eraan. Maar mijn broer, die altijd heel brutaal was, zei: 'ik blijf hier, ik wil ze ontmoeten'. Dus hij schoof een paar dozen voor de tafel waaronder hij zich schuil hield. Toen kwamen The Beatles binnen en schrokken zich wezenloos. Paul McCartney riep: 'who the hell are you?!' Daarna ontstond een heel gesprek, van 10 minuten lang." 

'Heel bijzonder'

Toegegeven, het publiek kwam toch vooral voor de vier jonge jongens uit Liverpool. Maar toch, zegt Bill: "Voor ons was het heel bijzonder. Wij waren maar een klein onderdeeltje van het geheel, maar voor onszelf was het geweldig om mee te maken."

Bill Hoyer is terug te zien in de NH-documentaire 'The Beatles & het wonder van Blokker', die deze week in première ging en hieronder te bekijken is. 

Bekijk de volledige documentaire 'The Beatles & het wonder van Blokker'.

De documentaire 'The Beatles & het wonder van Blokker' - NH Nieuws