Start van hoofdcontent
nl

Nu te zien: NH-documentaire 'The Beatles & het wonder van Blokker'

24 mei 2024, 18.02 uur · Aangepast 24 mei 2024, 20.29 uur · Door Tom Jurriaans & Michiel Baas

Hoe kon het gebeuren dat The Beatles als beroemdste band ter wereld op 6 juni 1964 in het West-Friese Blokker belandden? Hoe beleefden de bezoekers de unieke optredens van die dag en wat is 60 jaar na dato de nalatenschap van deze historische gebeurtenis? De antwoorden op deze en veel andere vragen worden beantwoord in de NH-documentaire 'The Beatles & het wonder van Blokker'. 

The Beatles in Blokker - NH Nieuws

In ‘The Beatles & het wonder van Blokker’ blikken NH-verslaggevers Tom Jurriaans en Michiel Baas terug op ‘B-day’. Ook Beatle-kenner Gert Elzinga werkt mee aan de documentaire.

Aan het woord komen onder meer betrokkenen. Want hoe kon het gebeuren dat The Beatles naar het West-Friese tuindersdorp kwamen, en niet naar bijvoorbeeld Amsterdam of Den Haag? Wie was organisator Ben Essing? En welke rol speelde hij? 

Uniek audio- en filmmateriaal

Met verschillende bezoekers gaan we terug naar de veilinghal Op Hoop van Zegen, heilige grond voor iedere Beatles-fan. En met een andere belanden we op de begraafplaats, waar een indrukwekkend verhaal volgt. Daarnaast komt er uniek audio- en filmmateriaal aan bod, dat nog nooit eerder is vertoond.

De documentaire geeft een uniek inkijkje aan alle Beatles-fans en is een aanrader voor iedereen die gelooft in muzikale sprookjes.