Start van hoofdcontent
nl

Claude lanceert nieuwe single, en heeft vrijdag meer nieuws

14 mei 2024, 14.37 uur
Door Ramon Besseling · Foto: WEEFF

Zanger Claude uit Enkhuizen lanceert vrijdag een nieuwe single: 'Parler Français'. De 20-jarige artiest zegt dat hij niet kan wachten om de muziek met iedereen te delen, en laat weten dat hij vrijdag nog een bijzondere aankondiging heeft.

Met zijn debuutsingle 'Ladada' brak de zanger uit Enkhuizen in 2022 landelijk door, en scoorde hij een nummer 1-hit in de Nederlandse Top40 en NL Top 100. Daarna volgden hits als 'Layla' en 'Vas-Y (ga maar)', die hij samen maakte met Suzan & Freek. Met een optreden in het Hoornse Manifesto sloot hij drie weken geleden zijn eerste clubtour af.

Als ambassadeur van de Vrijheid trad de zanger uit Enkhuizen begin deze maand op bij verschillende Bevrijdingsfestivals in heel Nederland. Met een helikopter is hij naar de verschillende locaties vervoerd. "Ik had nooit kunnen bedenken dat ik met mijn muziek mensen zou mogen toezingen en toespreken", vertelde de zanger op zijn Instagramaccount.

Nieuw album of aankondiging tournee?

Bij de aankondiging van zijn nieuwe single zegt Claude dat hij vrijdag nog meer leuk nieuws mag delen. "Kun je al raden wat het is?", vraagt hij nieuwsgierig aan zijn volgers. In de reacties wordt gevraagd of het om een album gaat, of dat Claude een nieuwe tour aankondigt. Wat het precies is, zullen we aankomende vrijdag horen.