Start van hoofdcontent
nl

Auto-fan treurt om haar in het water gereden Mini Cooper: "Wereld stond even stil"

14 mei 2024, 14.00 uur · Door Thijs-Jan van Aalst

Een superfan van Mini Coopers kreeg gistermiddag de schrik van haar leven toen ze hoorde dat haar geliefde auto in het water langs de Kwakelse Drechtdijk was beland. De man die op dat moment de auto bestuurde kon uit het wrak ontsnappen en bleef ongedeerd. 

De auto lag in totaal zo'n twee uur op de bodem van de vaart langs de Drechtdijk - Foto: VLN Nieuws

De vrouw kreeg het slechte nieuws gistermiddag te horen. Rond 16.30 uur reed de bestuurder, een kennis van de vrouw, met de Mini over de Drechtdijk in De Kwakel en belandde daar het water in. Hoe dat precies kon gebeuren is niet bekend, maar volgens de politie 'lag er mogelijk iets op de weg waar de automobilist voor uitweek'. Een woordvoerder kan dat nog niet bevestigen.

"Deze auto heeft me zoveel gebracht"

De superfan over haar geliefde Mini Cooper

Waar eerst het achtereinde van de auto nog boven het water uitstak, zakte uiteindelijk de hele Mini naar de bodem. Het water langs de Drechtdijk is vrij ondiep, het dak bleef boven het water uitsteken. De bestuurder wist na de crash uit het wrak te ontsnappen. Hij werd nagekeken door ambulancepersoneel maar was ongedeerd.

Het ongeluk is een keiharde klap voor de vrouw, die al jaren een gepassioneerd fan is van het automerk Mini. Ze heeft voor haar auto zelfs een fanaccount op Instagram, waar ze foto's deelt: "Het is niet alleen een auto, een stuk metaal, deze Mini heeft me zoveel gebracht."

Tekst gaat verder onder Instagram-post.

De vrouw sprak met haar auto, van het model Cooper en met Britse vlag op de buitenspiegels, vaak af met andere fans van het automerk: "Ze heeft me zoveel Mini-vriendjes gebracht waarmee we samen touren, fotoshoots deden en andere leuke dingen. Elke Mini is anders, dat maakt het zo bijzonder." 

Het nieuws sloeg natuurlijk in als een bom, maar toch is er ook nog een gevoel van opluchting: "Na het telefoontje dat mijn auto te water zou zijn geraakt stond mijn wereld even stil. Gelukkig is de inzittende ongedeerd en kon hij er zelf uit komen."

De naam van de eigenaresse van de Mini Cooper is bekend bij de redactie.