Start van hoofdcontent
nl

Smalle Beurzen Festival 2024 wordt "een dag vol ontspanning"

3 april 2024, 14.24 uur · Aangepast 10.49 uur
Door Erik Bout · Foto: WEEFF

Het Hoornse Straatpastoraat organiseert aanstaande zaterdag 6 april de derde editie van het Smalle Beurzen festival. Een middag met allerlei activiteiten voor het hele gezin en een informatiemarkt. Je kan er naar de kapper of naar een nagelstyliste. Er is dans, een modeshow en muziek. Kortom, er wordt van alles georganiseerd voor Hoornse gezinnen met een smalle beurs, maar iedereen is welkom. 

"Een leuk dagje uit voor mensen die hier normaal gesproken geen geld voor hebben," zo omschrijft straatpastor Esther Jeunink, het Smalle Beurzen Festival. "Financiële zorgen veroorzaken veel stress. Daarom organiseren we deze dag vol ontspanning", vertelt Jeunink. Op het festival wordt ook informatie verstrekt door organisaties die je verder willen en kunnen helpen, bijvoorbeeld over de steuntjes in de rug die er zijn. "Omdat soms misschien niet bekend is waar die te vinden zijn. Maar ook om de drempels voor het vragen om hulp te verlagen."

Even een gesprek met een ander mens

In haar werk ontmoet Jeunink de mensen die geen woning hebben of veel op straat zijn. "Ik merk hoe fijn zij het vinden als ik wat ontspanning kan bieden. Dat kan al door gebeuren door ontmoetingen. Even een gesprek met een ander mens. Dit festival is een vergrote versie daarvan." 

"Op basis van de opkomst van de eerdere edities lijkt de schroom om hulp in te schakelen minder te worden", meent Urmie Seedorf. Zij is met stichting AyúdaMe aanwezig op het festival. "Doordat de problematiek wordt benoemd, merkt men dat ze niet de enige te zijn die moeite heeft om rond te komen."

Luister hieronder naar het interview met Esther Jeunink en Urmie Seedorf. Het artikel gaat verder onder het audiofragment.

Je kunt je portemonnee thuis laten

Naast activiteiten voor de kinderen, is er ook dans en muziek en zijn er een masseur, nagelstyliste en kapper aanwezig. Verder wordt er een give away markt georganiseerd. Hier wordt onder meer kleding gratis weggegeven. Ook zijn Jan en Lida Kooijman met hun gratis fietsen aanwezig. "En Bianca Lox van de Dierenstichting is aanwezig met gratis diervoeding", vertelt Seedorf. "Je kunt je portemonnee dus thuis laten."

Het Smalle Beurzen Festival vindt zaterdag 6 april plaats van 13.00 tot 16.00 op het Dampten 16. De toegang is gratis.