Start van hoofdcontent
nl

Meerdere vechtpartijen onder jongeren zetten Hoornse binnenstad op stelten

13 februari 2024, 12.00 uur · Aangepast 13 februari 2024, 13.39 uur · Door Ramon Besseling

Op drie plekken in de Hoornse binnenstad zijn gisteravond vechtpartijen geweest onder jongeren. Eén man heeft zich bloedend bij het ziekenhuis gemeld. De politie gaat met deze man in gesprek en doet een getuigenoproep. 

De politie is ter plekke bij het Dijklander Ziekenhuis - Inter Visual Studio

Een groep van ongeveer tien à twaalf jongeren zou gisteravond rond 21.30 uur met elkaar in gevecht zijn geraakt. Dat gebeurde op de Veemarkt, Gedempte Turfhaven en Maelsonstraat in Hoorn, zegt de politie.

Mogelijk zijn dezelfde jongeren betrokken bij de verschillende vechtpartijen en hebben zij zich verplaatst door de stad. Een buurtbewoner aan de Veemarkt vertelt dat zij gisteravond geschreeuw hoorde, waarbij een jongen riep dat hij 'gewond was geraakt en bloedde aan zijn been'. 

De man stapte gisteravond bebloed het Dijklander Ziekenhuis binnen, maar hoefde niet verder behandeld te worden aan zijn verwondingen. Omstanders meldden dat er mogelijk sprake was van een steekpartij, maar dat bleek niet het geval, zegt de politie. 

Getuigenoproep

Naar aanleiding van een gesprek met het slachtoffer heeft de politie alle persoonsgegevens van de betrokken jongeren opgeschreven. Binnenkort meldt de jongen zich opnieuw bij de politie voor een tweede gesprek en kan hij aangifte doen.

Ook doet de politie een getuigenoproep. "Mensen die beelden gemaakt hebben willen we vragen zich te melden", aldus een woordvoerder.