Start van hoofdcontent
nl

Wintersprookjesdroom in Grootebroek moet kinderen leuke dag zonder zorgen bieden

12 februari 2024, 17.06 uur
Door Rob de Greeuw · Foto: WEEFF

Een zorgeloze dag voor jong en oud. Dat heeft Marianne de Vries van Kindgericht Werken zaterdag voor ogen met het evenement Wintersprookjesdroom. De Vries hoopt met het organiseren van het evenement de eenzaamheid tegen te gaan die in de kernen speelt.

"Op een middag als deze is het eenvoudiger voor gezinnen om in contact met elkaar te komen. Door het evenement gratis toegankelijk te maken, willen we mensen die geen geld hebben om ergens naartoe te gaan de gelegenheid geven toch een leuke activiteit mee te maken."

Kindgericht Werken doet dit niet alleen aanstaande zaterdag, maar het hele jaar door. Met uitzondering van de schoolvakanties wordt er naar gestreefd om iedere maand een evenement te organiseren. Hierbij wordt de organisatie van Kindgericht Werken ondersteund door zo'n 25 vrijwilligers.

"Vorig jaar hebben we in samenwerking met onder andere het Leger des Heils en 't Stadsplein een groot winterfestijn gerealiseerd", vertelt De Vries. "Dit jaar is gekozen voor een andere aanpak, waarbij basisschool De Hussel en kinderboerderij De Kleine Weide worden omgetoverd tot een Wintersprookjesdroom."

Een van de activiteiten die op de middag wordt georganiseerd is een Cosplay. "Dit is een verkleedwedstrijd voor jong en oud." Ook kan er naar hartelust gekleurd en geschminkt worden en is er een sneeuwpoppen midgetgolf aanwezig.

De Wintersprookjesdroom is zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur te bezoeken. Basisschool De Hussel en kinderboerderij De Kleine Weide zijn gevestigd aan de Dam in Grootebroek.