Start van hoofdcontent
nl

Koggenland vervangt kunstgrasvelden van vier voetbalverenigingen

9 februari 2024, 14.21 uur
Door Ramon Besseling · Foto: WEEFF

De gemeente Koggenland gaat in de maanden februari en maart verschillende voetbalvelden onder handen nemen. Bij Victoria-O in Obdam, RKEDO en Kwiek '78 in Avenhorn en SC Dynamo in Ursem wordt de toplaag van het kunstgrasveld vervangen.

Bij de voetbalclub in Obdam starten de werkzaamheden aankomende maandag. Gemeente Koggenland laat deze werkzaamheden in opdracht uitvoeren, omdat zij eigenaar van de velden zijn. Op 21 februari is het veld van RKEDO aan de beurt, de overige velden worden in maart vervangen. Alle data zijn onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Komende tien jaar vooruit

Volgens de gemeente Koggenland zullen de werkzaamheden per veld ongeveer drie weken in beslag nemen. "Trainingen en wedstrijden worden zoveel als mogelijk verplaatst naar een ander veld op het sportcomplex of, als dit niet mogelijk is, op een ander sportcomplex. De desbetreffende vereniging zal haar leden hierover tijdig informeren", valt er te lezen op de website van Koggenland.

De huidige velden van de vier voetbalverenigingen zijn tussen 2009 en 2011 aangelegd. Daarmee zijn ze aan het einde gekomen van hun levensduur, en neemt de kans op blessures toe. De oude toplaag met rubberen korrels wordt gerecycled, en de nieuwe moeten een aantal jaar mee gaan. "Toplagen van kunstgrasvelden gaan, afhankelijk van de speelintensiteit en het type veld, zo’n tien jaar mee", aldus de gemeente.