Start van hoofdcontent
nl

'Hoe liefde klinkt' van Ben Forte uitgeroepen tot nieuwe WEEFF Top Favoriet

17 november 2023, 19.46 uur
Door Ramon Besseling · Foto: WEEFF

Uptempo, Nederlandstalige popmuziek en een fijne stem om naar te luisteren. De nieuwe single van de Utrechtse rapper-songwriter Ben Forte, 'Hoe liefde klinkt', heeft veel ingrediënten voor een WEEFF Top Favoriet. En daarom hoor je 'm komende week extra vaak op de radio.

Voor liefhebbers van de Popronde moet de naam van Ben Forte bekend in de oren klinken. Zowel in 2019 als 2022 deed hij mee aan het 'grootste rondreizende festival' van Nederland. Tijdens beide edities stond hij echter niet in Hoorn.

In de biografie op zijn website schrijft hij: "Ik weet het allemaal niet precies, maar 't helpt om erover te schrijven. Verder hou ik van puzzelen, de Efteling, Pokémon, Minecraft, Avatar en m'n familie. En dan ken je me eigenlijk al best goed."

Twee releaseshows voor nieuwe EP

In het afgelopen jaar verzorgde Ben Forte onder meer het voorprogramma van de Haarlemse band Chef'Special. En afgelopen week stond hij solo in TivoliVredenburg in Utrecht, om zijn nieuwe single en EP 'Hoe liefde klinkt' te promoten.

Omdat dit optreden zo snel uitverkocht raakte, heeft Ben besloten om nóg een releaseshow in te plannen. Deze houdt hij op 8 februari 2024, in de Amsterdamse poptempel Paradiso. "Dit wordt een hele mooie", stelt Forte op zijn Instagrampagina. "En ik ga rondom deze show een heel bijzonder liedje uitbrengen."

Wil je alle WEEFF Top Favorieten van de afgelopen tijd bekijken en beluisteren? Abonneer je dan op onze playlist op Spotify.