Start van hoofdcontent
nl

Verdachte opgepakt voor fatbike-roof Amstelveen, geen verband met eerdere twee roven

19 september 2023, 15.54 uur · Aangepast 19 september 2023, 16.29 uur · Door Celine Sulsters

De politie heeft een verdachte aangehouden voor een straatroof waarbij een fatbike van een voorbijganger werd gestolen afgelopen zondagavond op het Kazernepad in Amstelveen. De avond daarvoor vonden ook al twee straatroven plaats, maar de verdachte heeft volgens de politie niets met die incidenten te maken. 

Het Kazernepad in Amstelveen - Foto: VLN Nieuws

De dieven sloegen zondag ter hoogte van de Molenweg toe. Ze kwamen aan op een scooter en vroegen het slachtoffer of ze een proefrit op zijn fatbike mochten maken. "Het slachtoffer wist al hoe laat het was en gaf zijn fiets mee uit angst", laat de politie op Instagram weten.

Daarna ging een van de verdachten ervandoor op de gestolen fiets en de ander op de scooter. De politie kon een van hen uiteindelijk aanhouden in Amsterdam-Zuid door de GPS-tracker van de fatbike uit te lezen. 

Tekst gaat verder onder afbeelding

De gestolen fatbike - Foto: Politie

De straatroven van zaterdagavond kwamen op opvallende punten overeen met die van zondag. Zo kwamen de dieven aan op een scooter en had een van hen krukken bij zich. Ook werden in twee gevallen voorbijgangers op een fatbike het slachtoffer. De tweede beroving op zaterdag en de beroving op zondag vonden beiden plaats op het Kazernepad.

Getuigen

De politie vraagt getuigen van de straatroof van zondag en de twee straatroven van zaterdag om zich te melden. Voor de straatroof van zondag zoekt zij nog een tweede verdachte. Bij de straatroven van zondag gingen de dieven ook als duo te werk. Ook beelden van het incident kunnen goed helpen.