Start van hoofdcontent
nl

Andijkse band wint Amerikaanse muziekprijs: 'Grammy Award voor onafhankelijke artiesten'

19 september 2023, 12.03 uur · Aangepast 19 september 2023, 14.37 uur · Door Desi Bootsman

Met hun nummer 'Blue Moon Shines' wist de JVT Band uit Andijk de Hollywood Independent Music Award binnen te slepen. "De muziek die wij maken slaat in Amerika heel goed aan", vertelt Jeroen van Tuijl, van de blues-rock band uit Andijk.

Foto: WEEFF

"Ik had echt heel veel moeite om mijn emoties binnen te houden", vertelt de frontman en naamgever van de JVT (Jeroen van Tuijl) Band in de studio bij WEEFF. Gelijk na de bekendmaking mocht Van Tuijl naar voren om te speechen. "Als je naar de beelden kijkt, zie je dat mijn blaadje trilt", lacht hij.

Tekst gaat verder na de video.

De band was genomineerd met twee nummers: 'Blue Moon Shines’ en 'A Light In The Distance', van hun vierde album. Het laatstgenoemde nummer is geschreven door Tommy Stillwell, een gitarist waar de band vaker mee samenwerkt. Hierdoor stond de nominatie voor het nummer 'A Light In The Distance' op zijn naam. "Maar wij hebben de award voor ons eigen nummer Blue Moon Shines."

'Award is vergelijkbaar met een Grammy'

Jeroen van Tuijl vergeleek eerder de awards met een Grammy Award, maar dan voor artiesten die niet verbonden zijn aan een platenlabel. "Echt voor zelfstandige muzikanten dus." De band is opgericht door Van Tuijl en bestaat uit Jeroen zelf op gitaar en zang, Claudio Guliker op basgitaar en Paul Slaman op drums.